fejlecproba6


Ingyenes vállalkozói készségfejlesztő képzés indul Gyergyószentmiklóson

Ingyenes vállalkozói készségfejlesztő képzést szervez Gyergyószentmiklóson a Civitas Alapítvány és a Hargita Megyei Innovációs és Inkubációs Szövetség, a SPEED projekt keretében.

A képzés időtartama 40 óra, és körülbelül 8 napot fog tartani. A képzés moduljai: Légy vállalkozó!, Vállalkozás indítása, Könyvvitel, Üzleti kommunikáció, Marketing, Üzleti tervezés, valamint Informatika. A záróvizsgán elért eredmények alapján, a csoport első 10 helyezettjét prémiummal jutalmazzák.

A képzés végén a sikeresen vizsgázó résztvevők a munkaügyi és tanügyi minisztériumok által elismert oklevelet kapnak (Competente Antreprenriale, tip Initiere).

Akik a képzés után szeretnének vállalkozást indítani, lehetőségük van arra, hogy üzleti tervükkel versenyezzenek. A SPEED programban 36 nyertes üzleti tervet választanak ki, az üzleti tervek tulajdonosai legtöbb 177.740 lej (körülbelül 39.000 euro) vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

A gyergyószentmiklósi csoport intenzív képzésére május 14-20-as héten kerül sor. A helyek száma korlátozott, még 6-7 helyre lehet jelentkezni.

elofutarA Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, a kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények elérése mind fontos cél. Jobban fizető állások a munkavállalóknak, gyorsan fejlődő adófizető vállalatok a közösségnek és nemzetközi elismertség a történelmi kisebbségnek a Székelyföld és Erdély sokszorosan megérdemelt jövője.

Új lendület a kutatáshoz

A Székely Előfutár Ösztöndíjak célja a Székelyföldről és Erdélyből származó, alkotó tehetségek támogatása tudományos munka tanulásában, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek. Őrömmel és büszkén várjuk az idei jelentkezőket és ígéretes pályázataikat.

Az alapítvány egyaránt érdeklődik természet‐ és társadalomtudományi, valamint a Székelyföld és a székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt. Az Alapítvány Kuratóriuma különös érdeklődést jelez a következőkben: (i) a székelyföldi és erdélyi gazdasági fejlődést segítő alkalmazott természettudományi kutatás és újítás; (ii) sikerek és hagyományok a történelmi Erdélyben; (iii) helyi hagyományokat folytató és megújító művészetek; (iv) elkötelezettség a kisebbségi anyanyelvű oktatásra.

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, partnerségben a csíkszeredai Hargita Megyei Innovációs és Inkubációs Szövetséggel elindította a „SPEED-Egy hatékony és fejlett gazdaságért (SPEED-Spre o Economie Eficientă și Dezvoltată)” elnevezésű projektjét. A projekt futamideje 36 hónap, összértéke 10.683.494,44 lej.

A projekt fő célja a Közép-romániai fejlesztési régióban élő lakosság életszínvonalának növelése, vállalkozói képességeinek fejlesztése, nem mezőgazdasági városi vállalkozások kialakítása, valamint tartós és minőségi munkahelyek megteremtése által.

A projekt keretében 360 személy vehet részt egy 40 órás elméleti és gyakorlati képzésben, és 36 üzleti terv részesülhet legtöbb 177.740 lej támogatásban a megvalósításhoz.

A gyergyószentmiklósi tájékoztató helyszíne és időpontja: Salamon Ernő Gimnázium Díszterme, 2017. február 27., 17 óra.

Újra lehet jelentkezni az MCC középiskolás programjába

Érdekelnek a gazdasági élet és a politika eseményei?
Még nem tudod, a középiskola után hogyan tovább?
Szeretnél egy nyitott, a világ történései iránt érdeklődő közösség tagja lenni?
Szívesen megtanulnál sikeresen érvelni, vitatkozni, esszét írni, prezentálni?

Ha az átlagnál olvasottabb, tájékozottabb szeretnél lenni társadalomtudományok területén, közel áll hozzád a 20-21. századi történelem, vagy épp a közgazdaságtan érdekel, köztünk van a helyed! Könnyen tanulsz idegen nyelveket, tervezed, hogy nemzetközi kapcsolatok szakon tanulnál tovább? Itt a lehetőség a felkészülésre! Jog, esetleg pszichológia szakon szeretnél továbbtanulni? Vagy csak íráskészségedet szeretnéd fejleszteni? Akkor ez a Program Neked való! Vigyázat, nem csak önálló tanulás, rengeteg közösségi program is vár!

Lehet pályázni a Márton Áron Szakkollégiumi ösztöndíjprogram idei kiírására

A Márton Áron Szakkollégium célja a határon túli tehetséges magyar fiatalok támogatása, magas színvonalú szakmai képzése, szakkollégiumi keretek között. A program idején a szakkollégiumba felvételt nyert egyetemi hallgatók egy saját szakmai programot/kutatást valósítanak meg, amelyhez szakmai támogatást kapnak egy műhelyvezetőtől, egy-két képzésen vesznek részt Budapesten, és tíz hónapra ösztöndíjat kapnak.

Az idei tanévben körülbelül 100 diáknak biztosítanak ösztöndíjat, 9 általános tudományterületen lehet pályázni: bölcsészettudomány, természettudomány, informatika, jog és társadalomtudomány, gazdaságtudomány, pedagógusképzés, műszaki tudományok, orvos- és egészségtudomány, sporttudomány, művészet.

Az ösztöndíj értéke a felvételt nyert hallgatók létszámától függően 350.000 - 500.000 forint között lesz személyenként, egy tanévre.

Bemutatkoznak ösztöndíjas gyakornokaink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont tavaly óta ösztöndíjas nyári szakmai gyakorlati programokat szervez gyergyói egyetemi hallgatóknak. Az idei kiírásban marketing, kommunikáció-közkapcsolatok és újságírás szakos hallgatókat vártunk, elsősorban marketinges és kommunikációs témájú gyakornoki feladatokra.

Az idei nyárnak négyfős gyakornoki csapattal vágunk neki. Gyakornokaink bemutatkozója következik.

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu