fejlecproba6Lehet pályázni a Márton Áron Szakkollégiumi ösztöndíjprogram idei kiírására

A Márton Áron Szakkollégium célja a határon túli tehetséges magyar fiatalok támogatása, magas színvonalú szakmai képzése, szakkollégiumi keretek között. A program idején a szakkollégiumba felvételt nyert egyetemi hallgatók egy saját szakmai programot/kutatást valósítanak meg, amelyhez szakmai támogatást kapnak egy műhelyvezetőtől, egy-két képzésen vesznek részt Budapesten, és tíz hónapra ösztöndíjat kapnak.

Az idei tanévben körülbelül 100 diáknak biztosítanak ösztöndíjat, 9 általános tudományterületen lehet pályázni: bölcsészettudomány, természettudomány, informatika, jog és társadalomtudomány, gazdaságtudomány, pedagógusképzés, műszaki tudományok, orvos- és egészségtudomány, sporttudomány, művészet.

Az ösztöndíj értéke a felvételt nyert hallgatók létszámától függően 350.000 - 500.000 forint között lesz személyenként, egy tanévre.

marton aron szakkollegium rgb logo thumb

Az idei kiírás szerint alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak. A pályázat benyújtásához egy adatlapot kell kitölteni és egy 1-2 oldalas kutatási tervet készíteni. Továbbá igazolásokat és ajánlásokat kell beszerezni, önéletrajzot mellékelni. A nyelvvizsga bizonyítványok is pluszpontot jelentenek (de nem kötelező nyelvvizsgával rendelkezni!).

A jelentkezési határidő: augusztus 31 (az egyetemi igazolásokat lehet határidő után is pótolni!)

Az Erőforrásközpont csapatának tagjai közül az elmúlt években két személy is sikeresen részt vett a Márton Áron Szakkollégiumi programban, így saját tapasztalatból is mondhatjuk, hogy egy nagyon jó szakmai programról van szó, megéri pályázni! Ha segítségre van szükségetek a pályázat elkészítéséhez, keressetek bizalommal a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A részletes pályázati kiírás megtalálható a Márton Áron Szakkollégium honlapján: https://martonaron.elte.hu/content/palyazati-kiiras.t.896

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu