WebMűhely 2.0

 

A WebMűhely a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot működtető Műhely Egyesület programjaként indult 2010-ben. Céljai között szerepelt a gyergyói civil szervezetek, intézmények és vállalkozások internetes jelenlétének támogatása. Első projektünkként létrehoztunk egy WebKlub-ot, amely keretében ezen szervezeteket tárhellyel, műszaki támogatással és információkkal is segítjük. A projekt 12 honlappal indult, később a partnerek száma 30-ra nőtt, közben számtalan (közel 100) honlapot készítettünk és frissítettünk.

A program alapgondolata, hogy civil szervezetek számára biztosítsunk támogatást, az anyagi háttér előteremtése érdekében pedig intézményeknek, vállalkozásoknak szolgáltatunk üzleti alapon. Utóbbiak így nemcsak az elvárásaiknak megfelelő webes szolgáltatásokat kapnak, hanem segítik a helyi és erdélyi civil szféra fejlődését is.

Az Erőforrásközont indulásával a programot átalakítottuk, mivel kevesebb energiánk volt a működtetésére, ezért korlátozottabb formában, kevesebb támogatott szervezettel és kevesebb támogató ügyféllel folytattuk tovább. Jelenleg 7 ügyfél/partner számára biztosítunk szolgáltatásokat és 20 intézmény, szervezet, projekt számára támogatást.

 

Szolgáltatásaink:

 • Domain név regisztráció és hosszabbítás
 • Webtárhely e-mail címekkel, levelezőlistákkal
 • Rendszer-adminisztrálás
 • Honlapok készítése Joomla tartalomkezelő rendszer (CMS) keretében, adminisztrációs felülettel
 • Honlapok karbantartása, frissítése

Partnereink:

 • Székely Fogászat, Gyergyószentmiklós (domain regisztráció, tárhely, honlapkészítés, honlapok karbantartása és frissítése)
 • Székely Reumatológia, Gyergyószentmiklós (domain regisztráció, tárhely, honlapkészítés, honlap karbantartása és frissítése)
 • Hargita Megyei Fogorvosi Kollégium (domain regisztráció, tárhely, honlapkészítés, honlap karbantartása - frissítése)
 • Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány (honlap karbantartása és frissítése)
 • Fogarasy Mihály Általános Iskola (honlap karbantartása és frissítése)
 • Szent István Római Katolikus Plébánia, Gyergyószentmiklós (honlap karbantartása és frissítése)
 • Búzásbesenyői Római Katolikus Plébánia, Búzásbesenyő (honlap karbantartása és frissítése)

 

Támogatott civil szervezetek, intézmények, projektek:

* * *

Háttér

A Műhely Egyesületet 2010-ben hoztuk létre Gyergyószentmiklóson.

Az egyesület lapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, ifjúsági, oktatási, gazdasági valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kezdetben négy fontos programba csoportosítottuk tevékenységeinket, amelyeknek a TudásMűhely, ForrásMűhely, WebMűhely és TurizmusMűhely nevet adtuk. Ezek keretében számos oktatási, kutatási és fejlesztési projektet valósítottunk meg, pályázatíró csoportot működtettünk, nonprofit szervezeteknek biztosítottunk ingyenes tárhelyet honlapjaik számára, honlapokat készítettünk szervezeteknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, valamint egy turisztikai portált tartottunk fent a térség turizmusának fejlesztése érdekében.

Egyesületünk életében egy új szakasz kezdődött 2015-ben, amikor az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért egyesülettel közösen megalapítottuk a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot. Tevékenységeinket jelentősen átalakítottuk (régi programjaink közül csak a Civil-Gyergyó portál és a WebMűhely maradt meg, utóbbi is korlátozott formában) és minden energiánkkal az Erőforrásközpont működtetésére és fejlesztésére koncentráltunk.

--> Bővebben a régi programjainkról...

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

 • Bethlen Gábor Alap
 • Communitas Alapítvány
 • Een Helpende Hand Alapítvány
 • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu