fejlecproba6Évekig használtunk egy viszonylag egyszerű, ingyenes applikációt, amely segített abban, hogy folyamatosan mérni tudjuk, hogy mikor - mire - mennyi időt használunk. A szoftver, amelyre később egy másik bejegyzésben még visszatérünk nagyon jól működött, úgyhogy igazából nem is volt szükségünk másra. Legalább is azt hittük. Egy véletlen keresés során találkoztunk Marvinnal, amely egyszerűen úgy nevezi magát, hogy a "csodálatos Marvin" (Amazing Marvin). Gondolhatnánk, hogy na igen, ennek a csapatnak van önbizalma. A kezdőlap megnyerő volt, ingyenes kipróbálási időszak is rendelkezésre állt, úgyhogy belevágtunk. És meglepődtünk. Merthogy Marvinra tényleg az a legjobb kifejezés, hogy csodálatos.

Időgazdálkodás műhely az Útilapu Programban

Újabb időgazdálkodás műhelyt tartottunk, ezúttal Nagyváradon, a Partiumi Tehetséggondozó és karriertanácsadó központ meghívására. Az Útilapú Programot az egyetem végzősei számára szervezi a központ, a műhelyek alkalmával pedig olyan készségeket fejleszthetnek a résztvevők, amelyek segítik a munkaerőpiacra való kilépésüket és sikeres elhelyezkedésüket. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a program első műhelyét mi tarthattuk, május 23-án.

Érveléstechnika kurzus az MCC Egyetemista Programjában

A Mathias Corvinus Collegium Kolozsvári Egyetemista Programjának célja, hogy felkarolják a legkiemelkedőbb egyetemistákat: olyan, döntéseikért felelősséget vállaló, közösségükért tenni akaró, szakmailag kiváló fiatalokat neveljenek, akik vezetői tapasztalattal rendelkeznek és jól kommunikálnak idegen nyelveken. Mindehhez motiváló közösséget, inspiráló és támogató környezetet, szakmai előadásokat kínálnak számukra.

Hogyan legyünk jó előadók? - Előadástechnika képzés (nemcsak) egyetemistáknak

 A soron következő, IV. Gyergyói Diákkonferencia nyitórendezvényeként, előadástechnika tréninget tartottunk szeptember 5-6-án a Szent István plébánia nagytermében. Az elméleti és gyakorlati képzést Kádár Magor és Benedek István kommunikációs szakértők, a Terra Nova Képzési Központ trénerei tartották. A másfél nap alatt a részt vevő fiatalok több más téma mellett megtudhatták, hogyan készüljünk fel az előadásra, milyen egy jó előadás felépítése, hogyan figyeljünk a hallgatóságra és hogyan vonjuk be őket.

Előadástechnika képzés: Hogyan legyünk jó előadók?

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont kétnapos képzést szervez elsősorban egyetemistáknak előadástechnika témában. Tematikák: hogyan készüljünk fel a prezentációra, milyen egy jó előadás felépítése, a hallgatóság aktivizálása stb.

Képzők:
dr. Kádár Magor egyetemi docens, kommunikációs szakember, a Terranova Képzési Központ trénere
dr. Benedek István egyetemi tanársegéd, kommunikációs szakember, a Terranova Képzési Központ trénere

Időpont: 2018. szeptember 5–6.
Helyszín: Gyergyószentmiklós, Szent István plébánia

Időgazdálkodás műhely a BBTE Mentor Klubban

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett az egyetemisták jövőbeli szakmai sikereinek zálogai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol a fiatalok kiléphetnek a saját tudományterületük kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatnak hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

A programsorozat idén egész tanévben biztosít foglalkozásokat a résztvevők számára. Az októberben indult csapatépítő hétvégét első félévben további öt alkalom egészítette ki, amelyek kéthetente kerültek megszervezésre. Második félévben pedig szintén öt foglalkozásra kerül sor, a programot pedig a májusban megszervezett értékelő hétvége zárja. Az első félév utolsó Mentor Klubos képzésén, 2018. január 10-én, dr. Dániel Botond tartott időgazdálkodás képzést.

Csapatépítés és stratégiatervezés a Salamon Ernő Diáktanácsban

A Salamon Ernő Gimnázium Diáktanácsa már az erdélyi magyar diákmozgalom első éveiben megszületett, így jövőre ünnepli 25 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból erősebbre szeretnénk fűzni az elmúlt 25 év diáktanácsosai és a jelenlegi diáktanácsosok közötti kapcsolatokat, hogy egyre több segítő szándékú egykori diáktanácsos ajánlja fel támogatását, munkáját. Hosszú távú célunk, hogy egy színvonalas ünnepségsorozatot szervezzünk az évforduló alkalmából.

Ennek első lépéseként, képzésekkel segítjük a jelenlegi diáktanácsosokat. November és december folyamán, műhelymunkákat szerveztünk számukra, részvételükkel, segítségükkel. A műhelymunkákra az iskolában került sor. A felkért előadók a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont munkatársai voltak: dr. Dániel Botond, szociológus, ifjúságsegítő, aki maga is a diáktanács egykori elnöke volt, illetve drd. Fodor Rita, szociális munkás.

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu