fejlecproba5Levelezőlisták a szociális háló munkatársai számára

Három levelezőlistát működtettünk (2011-2019) a szociális szolgáltatások vezetői és a segítő foglalkozású személyek számára. Ezek célja az egymás közötti kommunikáció segítése.

 

A Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. című, a segítőknek szóló levelezőlistát egy segítőknek szóló fórum eredményeképpen hoztuk létre 2011 júniusában. A listán jelenleg 39 tag szerepel, akik 2014-ben 13 üzenetet váltottak egymással. A lista minden segítő foglalkozású személy (pszichológus, szociális munkás, nevelési tanácsadó, gyógypedagógus, logopédus, fejlesztő pedagógus, gyógytornász, pap, orvos stb.) számára nyitott.

 

A Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. című levelezőlista a szociális szolgáltatások vezetőinek szól. A gyergyói szociális szolgáltatások első felmérése eredményeképpen hoztuk létre, 2012-ben. Célunk a szervezetek közötti kommunikáció és együttműködés serkentése. A listának fontos szerepe volt az erőforrásközpontunk szakkönyvtárának létrehozásakor is, mivel több felajánlás is a lista tagjai részéről érkezett. A listára jelenleg 52 személy van feliratkozva (a szervezetek vezetői mellett városvezetők és az egyházak képviselői), a tagok 2014-ben összesen 16 üzenetet váltottak.

 

A két levelezőlistát nagyon hasznos eszköznek tartottuk a szociális háló fejlesztésében, és célunk az volt, hogy minél aktívabb kommunikáció valósuljon meg rajtuk. A listákat végül 2019-ben szüntettük meg, mivel nagyon alacsony volt rajtuk a kommunikáció és már nem térült meg a listák karbantartásába fektetett idő.

 

A Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. című levelezőlistát 2016-ban hoztuk létre, a Drogfórum szakmai rendezvényünk egyik eredményeként. A lista célja a tapasztalatcsere elősegítése, prevenciós projektek tervezése és kivitelezése. A levelezőlista nyitott, minden érdeklődő szakembert szívesen látunk.

 

 

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu