Fenntarthatóság est a Pulzus Egyesületnél

Egyesületünk küldetéseként határozta meg, hogy a fenntartható fejlődés elvei alapján segítse a helyi közösség társadalmi-gazdasági fejlődését. Ezt többek között képzési programunk szervezése által valósítjuk meg diákok és egyetemisták számára a tudatos és fenntartható életvitelről, valamint egy aktív közösség kialakításával ezen érdeklődési terület körül.

Zöld Iránytű társasjáték esteket indítunk

Az ökológiai krízis súlyos veszélyekkel jár, mégis nagyon kevés ember van tisztában a természetben zajló folyamatok összefüggéseivel. Ebben a kritikus időszakban azonban elengedhetetlen, hogy minél több ember megértse és támogassa a környezetvédelmet és fenntartható jövőt. Az egyesületünk felismerte ezt a kihívást, és olyan kreatív megoldást talált, amely segíti a fiatalokat az ökológiai témák jobb megértésében, és egyben közösségépítésre is ösztönzi őket.

A célunk az volt, hogy a fiatal generációk számára vonzóvá tegyük az ökológiai tudatosságot, valamint a művészetek iránti érdeklődést. Ezért olyan művészi társasjátékok beszerzését valósítottuk meg, amelyek egyszerre szórakoztatóak és tanulságosak. Ezek a játékok lehetővé teszik a fiatalok számára, hogy játék közben mélyebb betekintést nyerjenek az ökológiai folyamatokba, az ökoszisztémák működésébe, valamint az emberi tevékenység hatásába a természetre. Ezenkívül a művészeti ábrázolások segítségével az ökológiai problémák is szemléletesebbé válnak, és a fiatalok jobban megértik a környezetvédelem fontosságát. Emellett a játék közbeni együttműködés révén erősítjük a társas kapcsolatokat, és egy erős közösség kialakulását támogatjuk.

Zöld iroda műhelymunka az Erőforrásközpontban

Napjainkban egyre több ember törekszik a környezettudatosabb életmódra. Egyre inkább bőrünkön érezzük az ökológiai válság hatásait, leginkább klímánk megváltozása és az egyre gyakoribbá váló extrém időjárási jelenségek jelzik a növekvő problémát. Próbálunk tenni az ökológiai összeomlás megelőzéséért és már jelen lévő negatív hatásokhoz való alkalmazkodásért. Egyre több emberben jelenik meg az igény arra, hogy nemcsak otthon, hanem munkahelyeiken, szervezeteikben is környezettudatosabban éljenek.

Zöld Iroda képzés Gyergyószentmiklóson

2021-ben már július 29-én elfogyasztottuk globálisan azt az elérhető erőforrásmennyiséget, amelyet Földünk biokapacitása egy évre lehetővé tesz. Ettől kezdve már a következő évek erőforrásait használtuk, ami súlyos következményekkel jár környezetünkre és ezáltal társadalmainkra, közösségeinkre és egyéni életünkre is. Természeti erőforrásaink 40%-át a szervezetek működtetése során használjuk fel. Ezért létfontosságú, hogy segítsünk a szervezeteknek takarékosabbakká, fenntarthatóbbá, környezettudatosabbá válni. Mindezt nem csupán az elvek szintjén, hanem gyakorlatban is.

A Zöld Iránytű programok támogatója:

communitas vizszintes

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu