fejlecproba6Egy valóban csodálatos időmenedzsment eszköz

Évekig használtunk egy viszonylag egyszerű, ingyenes applikációt, amely segített abban, hogy folyamatosan mérni tudjuk, hogy mikor - mire - mennyi időt használunk. A szoftver, amelyre később egy másik bejegyzésben még visszatérünk nagyon jól működött, úgyhogy igazából nem is volt szükségünk másra. Legalább is azt hittük. Egy véletlen keresés során találkoztunk Marvinnal, amely egyszerűen úgy nevezi magát, hogy a "csodálatos Marvin" (Amazing Marvin). Gondolhatnánk, hogy na igen, ennek a csapatnak van önbizalma. A kezdőlap megnyerő volt, ingyenes kipróbálási időszak is rendelkezésre állt, úgyhogy belevágtunk. És meglepődtünk. Merthogy Marvinra tényleg az a legjobb kifejezés, hogy csodálatos.

Két jellemzője ragadott meg azonnal:

  • Több mint 60 különböző időmenedzsment eszközt tartalmaz! Az egyszerű feladatlistától kezdve, tömbösítés, naptár és határidőnapló nézet, időmérők (a munkaidőkhöz és szünetekhez), egyénre szabható listák, címkék, szekciók, napi- heti- és havi tervezők, időbecslések éés időmérő funkció, naplóbejegyzések, halogatás-számláló, határidők és függőségek beállítása, kategóriák és projektek létrehozása, feladatok és alfeladatok létrehozása, stb. stb. stb. Gyakorlatilag mindent tud, amit mi időmenedzsment képzéseken oktatunk, és folyamatosan bővítik is ezeket az eszközöket.
  • Tudatában van annak, hogy különböző startégiák működnek különböző emberek számára, az hogy milyen időmenedzsment eszközöket, stratégiákat használunk függ attól, hogy milyen a személyiségünk és milyen az aktuális helyzetünk, problémáink. Ezért az applikációt úgy állították össze, hogy a különböző funkciók ki-bekapcsolhatók, csak azt kapcsoljuk be, amit használunk, így nem veszünk el egy komplex és bonyolult világban, hanem a saját igényeinknek megfelelően csak azokat a stratégiákat aktiváljuk és használjuk, amire szükségünk van (és amikor szükségünk van rájuk).

 

Amazing Marvin Customizable todo app task manager

 

Használata közben megértettem a "smart design" kifejezést, hogy mit jelent az, amikor egy applikációt valóban tudományos alapokon fejlesztenek. Kifejezetten arra készült, hogy csökkentse a halogatást, minimalizálja a stresszt és a túlterheltség érzését és növelje a termelékenységet. És ez nemcsak a tervezésben mutatkozik meg, hanem használata közben is nagyon sok tippet, magyarázatot, oktató videós segítséget kapunk, nemcsak az applikáció/szoftver használatáról, hanem a különböző időmenedzsment stratégiákról is.

Az applikáció nem ingyenes, de nagyon olcsó, és így több hónap használat után bátran kijelenthetjük, hogy abszolút megéri. Az alap ár havonta 8 dollár (kb. 32-33 lej), valahol egy átlagos telefonbérlet-szerződés körül van, viszont egyetemistáknak 50% kedvezményt adnak, tehát gyakorlatilag havonta kevesebb mint egy doboz cigaretta, vagy körülbelül egy napi menü áráért lehet folyamatosan használni.

Nos, Marvinnal itt tudsz találkozni és megismerkedni: http://www.amazingmarvin.com?ref=botonddaniel.

A link végén is látod, hogy bizony jó nekünk, ha átkattintasz, mivel partnerségre léptünk a Marvin csapatával, ami két dolgot is jelent: Ha megtetszik neked a program és az ingyenes 30 napos kipróbálási időszak után előfizetsz rá, akkor a havi díj 25%-át (1 vagy 2 dollárt) a Marvin csapata átutalja nekünk, így gyakorlatilag a mi egyesületünk tevékenységét is támogatod! A másik pedig az, hogy mivel mi is aktívan használjuk és egyre jobban megismerjük Marvint, ezért képzéseinken segítünk is abban, hogy te is minél hatékonyabban és eredményesebben tudd használni!

Ha kérdésed van, beszélgessünk valamelyik előadás, képzés, tréning alkalmával, és szívesen segítünk!

dr. Dániel Botond
az Erőforrásközpont vezetője,
időmenedzsment szakértő

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu