fejlecproba5Drogfórum 2016

Szakmai fórumot szerveztünk május 28-án, szombaton délelőtt, a gyergyószentmiklósi Szent István plébánia nagytermében. A rendezvény a Drogfórum 2016 nevet viseli, és egy több éves hagyománnyal rendelkező, eddig Marosvásárhelyen és Kolozsváron szervezett szakmai program idei kiadása volt. A műhelyt a Babes-Bolyai Tudományegyetem szociális munka szakon távoktatásos képzésben tanuló diákok, és az iskolai nevelési tanácsadók számára szerveztük, de nyitott volt minden szakmabeli és érdeklődő személy számára.

drogforum demetrovics

A rendezvény első részében 9-12 óra között dr. Demetrovics Zsolt pszichológus, addiktológus, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem docense tartott előadást a település-szintű drogprevenciós stratégiák fontosságáról, a prevenció szintjeiről és színtereiről (iskola, család, tömegkommunikáció, közösségi intervenciók), részletesebben pedig az elsődleges megelőzés módszereiről.

Az előadás vetített tartalma letölthető innen: Can not load file! LiveConnectClient::query Recv failure: Connection reset by peer. Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.

Az előadást egy műhelybeszélgetés követte dr. Albert-Lőrincz Enikő a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem professzorának vezetésével. A műhely célja az volt, hogy konkretizáljuk az előadáson elhangzottakat a helyi viszonyokra. A műhely egy gyergyói kutatási összefoglalóval, a kiinduló helyzet bemutatásával (szerhasználat, kipróbálás, dohányzás) kezdődött.

A műhelybeszélgetés egyik eredménye, hogy a drogprevenció iránt érdeklődő, ezen a téren tevékenykedő, szakemberek létrehoztak egy levelezőlistát, amely célja a tapasztalatcsere elősegítése, prevenciós projektek tervezése és kivitelezése. A levelezőlista nyitott, minden érdeklődő szakembert szívesen látunk. Címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A rendezvény szervezői: a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete, támogatója Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Sajtóvisszhang

  • Drogfórumot tartottak (hargitanepe.eu - 2016. május 31) (Can not load file! LiveConnectClient::query Recv failure: Connection reset by peer. Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.)

Szakmai napunk főtámogatója:

communitas vizszintes

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu