Gyergyói Diákkonferenciát tartanak

A harmadik Gyergyói Diákkonferenciát szervezi a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont partnerségben a Gyergyói Szemle Egyesülettel. Az esemény helyszíne a Szent István plébánia nagyterme, időpontja szeptember 23., 10–18 óra.

b diakkonferencia2

A konferencia célja, hogy a különböző szakokon tanuló egyetemi hallgatók jobban megismerjék egymást, szakmai érdeklődésüket, eddigi szakmai munkájukat.

Továbbá cél a segítségnyújtás is a gyergyói egyetemisták és frissen végzettek egyetem utáni elhelyezkedésében, azáltal, hogy kapcsolatokat építenek közöttük és a helyi szervezetek, intézmények, vállalkozások vezetői között.

Ezért a konferenciára meghívták a szervezők a szervezetek vezetőit, hogy megismerhessék a diákok szakmai érdeklődését, felkészültségét, és a diákok is megismerkedhessenek a helyi szervezetek vezetőivel.

A minden érdeklődő számára nyitott rendezvény első előadása: Végzős középiskolások pályaválasztását meghatározó tényezők vizsgálata, fókuszban a pályaválasztási érettséggel és a koherencia érzettel – Jánosi-Rekeczki Kata, nevelési tanácsadó.

A diákelőadások témái széles skálán mozognak. Így a társadalom- és gazdaságtudomány szekcióban olyan címek szerepelnek, mint: Az erdélyi könnyűzene fesztiválok marketing-kommunikációja (Fodor László, Tekerőpatak, marketing szak), Kolozsvári diákok szexualitása (Gáspár Szeréna, Maroshévíz, antropológia), „Dumakavics” – Az erdélyi magyar humor társadalmi mezője (György Botond, Alfalu, szociológia), A gyergyószentmiklósi szociális szolgáltatások nemzetközi kapcsolatai (Kémenes Edina, Gyergyószentmiklós, nemzetközi kapcsolatok), A történetmesélés ereje (Portik Tímea, Remete, kommunikáció).

A segítő szakok szekcióban tervezett előadások: Nyelvi kivizsgálás az orvosnál? Egy kvalitatív kutatás eredményei és a prevenció lehetőségei (Abrudbányai-Győri Melinda, Gyergyószentmiklós, mentálhigiéné mesterképzés), Gyergyószentmiklósi serdülők dohányzási szokásainak vizsgálata az új dohányzási törvény tükrében (Czirják Edit, Gyergyószentmiklós, szociális munka), A képernyő előtt töltött idő hatása a szociális készségek fejlődésére (Fodor Anett, Tekerőpatak, pszichológia), Egy falfestéses közösségi projektet megalapozó háttérkutatás Gyergyószentmiklóson, (Fodor Rita, Tekerőpatak, mentálhigiéné mesterképzés), Középiskolában dolgozók munkahelyi elégedettsége (Lakatos Réka, Gyergyószentmiklós, pszichológia), Szexuális zaklatás vizsgálata a kolozsvári egyetemisták körében (Sólyom Anika, Gyergyószentmiklós, szociális munka szak).

A műszaki- és természettudományi szekcióban: Vezetéstámogató rendszerektől az önvezető autókig (Gyulai Albert, Tekerőpatak, autómérnöki szak), Matematikai feladatok automatizált generálása (Polgár István, Gyergyószentmiklós, matematika szak, mesteri), A Maros felső völgyében és a Meleg-Szamos völgyében élő vaddisznó populációk bioetológiai sajátosságainak összehasonlító kutatása (Ráduly Kinga, Gyergyószentmiklós, erdőmérnöki szak).

A konferencia zárása és összegzése 17.40-től szerepel a programtervezetben.

Balázs Katalin - 2017. szeptember 22.
https://szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoi-diakkonferenciat-tartanak

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu