Diáktanács - szervezet, baráti társaság, szubkultúra?

 

Publikáció típusa: ETDK dolgozat

Szerző: Gáspár Szeréna

A tanulmány a gyergyószéki magyar középiskolás diáktanácsok szociológiai jellemzőit vizsgálja kvalitatív kutatás alapján.
A kutatás során öt gyergyószéki település hét középiskolájának diáktanácsait vizsgáltuk, tizennégy egyéni és két fókuszcsoportos interjút készítettünk diáktanács-vezetőkkel és aktív tagokkal. Célunk az volt, hogy megismerjük a helyi diáktanácsok tevékenységét, céljait, felépítését és működésének különböző dimenzióit.
Dolgozatomban konkrétan arra keresem a választ, hogy a vizsgált diáktanácsok milyen szinten működnek szervezetként, esetleg informális csoportként, baráti társaságként? Továbbá, hogy a diáktanács mint ifjúsági önszerveződési forma, hordoz-e magában szubkulturális jegyeket, és ha igen, ezek miben nyilvánulnak meg?

Kulcsszavak: 

Megjelenés éve: 2016

Megjelenés helye: ETDK dolgozat, XIX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia, Kolozsvár, szociológia-antropológia szekció

Dolgozat bemutatásának ideje: 2016. május 19-22.

Letöltés: 

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu