fejlecproba6Bemutatkoznak ösztöndíjas gyakornokaink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont tavaly óta ösztöndíjas nyári szakmai gyakorlati programokat szervez gyergyói egyetemi hallgatóknak. Az idei kiírásban marketing, kommunikáció-közkapcsolatok és újságírás szakos hallgatókat vártunk, elsősorban marketinges és kommunikációs témájú gyakornoki feladatokra.

Az idei nyárnak négyfős gyakornoki csapattal vágunk neki. Gyakornokaink bemutatkozója következik.

gyakornokok2017

Crișan Hunor vagyok. Jogot tanulok, ezen kívül pedig idéntől a sport egyetemre is beiratkoztam. Ezen felül jégkorong játékvezetőként is tevékenykedem. Érdekel a politika, jog, történelem, sportok, pszichológia, különböző marketing stratégiák, illetve, ahogyan az emberek reagálnak ezekre. A nyári gyakorlatra is ezért jelentkeztem. Nagyon szívesen alakítok ki új kapcsolatokat, számomra ezek nagyon fontosak.

Fodor Lacika vagyok, marketing másodévet kezdek, plusz van egy zenekarom. Minden érdekel, ami hat az emberekre főleg vokálisan, és bírom az egyetemet is, a szakma úgy érzem nekem való lesz.

Portik Tímea vagyok, kommunikáció és közkapcsolatok szakon tanulok a marosvásárhelyi Sapientia egyetemen, mind e mellett a pedagógiai modult is ugyanitt végzem. Érdekel a pszichológia, projektmenedzsment, pedagógia és annak fejlesztése, a vizuális kommunikáció, valamint maga a vizuális tartalom készítése, amivel gyakorlatban foglalkoztam is. Továbbá a kommunikáció különböző ágazatai, mint a vállalati kommunikáció, tömegkommunikáció (mint például hogyan különül el a magánélet a médiától, politikai kampányok és azok sikeressége vagy sikertelensége). Valamint érdekel a történelem és a különböző kultúrák fogyasztási szokásai, turizmus, marketing. Azért jelentkeztem a nyári szakmai gyakorlati lehetőségre, hogy fejlesszem a képességeim, tanuljak, része legyek egy csapatnak és tegyek azért a gyergyószéki közösségért ahová tartozom.

Sali Szilvia vagyok, két egyetemet végeztem az idén, mindkettőt a Babeș – Bolyai Tudományegyetemen (Didaktikai Teológia és Kommunikáció és közkapcsolatok). Azt kell mondanom, hogy a tavalyi tapasztalatok motiváltak arra, hogy idén is jelentkezzem a szakmai gyakorlatra. Már középiskolás korom óta érdekelnek a rendezvények és ahol csak lehetőségem volt rá tevékenykedtem. Folyamatosan képzem magam, hiszen soha nem elég a tapasztalatszerzésből. Több szakmai terület érdekel a kommunikáció és a teológia mellett, mint a pszichológia és a marketing. Lételemem az emberekkel való ismerkedés és kapcsolattartás, de olvasni is szeretek, ha időm engedi. Az idei szakmai gyakorlaton is a maximum az, amit elvárok magamtól.

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top