fejlecproba6Mások álmai is a falat díszítik

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont SocioStartUp programjának keretében folytatódik a Fessünk álmokat nevezetű négy évet felölelő megmozdulás. Ennek keretében idén nyáron tíz középiskolás fiatal örökítette meg álmát a sikátor falán.

Aki augusztus óta járt a sikátor környékén láthatta, hogy a meglévő tíz méternyi falfestés kiegészült, újabb körülbelül tíz méteren festették meg álmaikat a fiatalok a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont és Fodor Rita programfelelős szervezésében. Augusztusban 10 gyergyószentmiklósi és a környező településekről érkező 9-12.-es tanuló vett részt a programon. Ennek leglátványosabb része a Szent Miklós római katolikus templom szomszédságában lévő sikátor falának színesítése volt. A gyerekek álmaikat vitték fel a fehér felültre.

vlcsnap 00001 2

A szervezők folytatják a programot, más közösségeket is bevonva, akik szintén megfesthetik majd álmaikat, közben pedig személyiség- és közösségfejlesztésen is részt vesznek.

vlcsnap 00002 3

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont a SocioStartUp program kerete egyébként idén kibővült, hiszen amellett, hogy pályázati és jogi hátteret, illetve szakmai tanácsadást biztosítanak a hallgatóknak, végzősöknek, idén komplex képzéssorozatot is hirdettek segítő foglalkozású szakembereknek és segítő szakon képződő egyetemistáknak. A képzési programot szeptemberben indítják, melynek célja, hogy a résztvevők akár önálló projekteket tudjanak véghez vinni, ugyanis az egyetemen megtanítják számukra, hogy hogyan dolgozzanak egyes szociális helyzetben a kliensekkel, viszont management, marketing és pénzügyi képzésben nem részesülnek. Erre ad lehetőséget a képzéssorozat az Een Helpende Hand Alapítvány és a Jan Post Egyesület, valamint a Communitas Alapítvány támogatásával.

gyindex.ro - 2017. szeptember 13.
http://www.gyindex.ro/aktualis/item/1760-masok-almai-is-a-falat-diszitik

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top