fejlecproba6Alkotás az álmok útján - Élesben a sikátor-projekt

Műhelymunkáival elkezdődött hétfőn a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont Fessünk álmokat elnevezésű projektje, amelynek egyik fő célja, hogy falfestéssel barátságosabbá tegyék a gyergyószentmiklósi sikátort. A részt vevő fiatalok a műhelyfoglalkozásokat követően a fal festéséhez is hozzálátnak.

fessunkmeg fal 

Tíz középiskolás részvételével zajlik a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont Fessünk álmokat elnevezésű projektjének folytatása. A foglalkozássorozoat műhelymunkáinak a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola ad otthont. Az elmúlt három napban különböző csapatépítő és önismereti foglalkozásokon vettek részt a fiatalok, a szervezők elmondása szerint pedig igazából a csoportmunka képezi a projekt célját, a falfestés csupán eszköze ennek. A sikátor falánál először igyekeznek kijavítani azokat a részeket, amelyeken majd festenek, így az említett felületen a különböző falfirkákat is eltüntetik. Fodor Rita főszervező, a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont programfelelőse érdeklődésünkre megjegyezte: a falfestés folytatására irányuló terv elkészítése folyamatban van, hamarosan pedig a konkrét munkához is hozzálátnak.

Hogy pontosan mi lesz a falon, azt egyelőre még nem tudni, annyi biztos, hogy a tavaly augusztusban készített alkotás folytatása lesz a jelenlegi: azaz a fehér falra jövőképet, álmokat festenek a középiskolások.

Az új alkotás befejeztével, szombatra kisebb átadóünnepséget terveznek a szervezők, akik kiemelték: rossz idő esetén a festést, így pedig az átadást is későbbi időpontra halasztják.

Kertész László - 2017. augusztus 24.
http://hargitanepe.eu/alkotas-az-almok-utjan-elesben-a-sikator-projekt/

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top