fejlecproba6III. Gyergyói Diákkonferencia

Idén is megszerveték a Gyergyói Diákkonferenciát, amely már nem csupán szociális munkásoknak szól, hanem más szakterületen tanulóknak is. Ez a kiadás harmadik volt a sorban, melyet szombaton tartottak a Szent István-plébánián a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szervezésében.

Bővebben: III. Gyergyói Diákkonferencia

Konferencia diákelőadásokkal

3gydk hnepe1 Változatos témákban hallgathatott előadásokat a szombati III. Gyergyói Diákkonferencia közönsége. A fiatalok előadásait szakmai zsűri értékelte.

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont a kutatókat tömörítő Gyergyói Szemle Egyesülettel partnerségben és a Communitas Alapítvány támogatásával idén harmadik alkalommal szervezett diákkonferenciát. A megnyitón Dániel Botond szervező elmondta, a találkozás és a párbeszéd helye a rendezvény. - A konferencia célja, hogy a gyergyói fiatalok egymást jobban megismerjék, tudomást szerezzenek egymás szakmai munkájáról, s ezáltal később akár együttműködések is létrejöjjenek közöttük - fogalmazott. Ugyanakkor az egyetemisták elhelyezkedését is segíteni szeretnék azáltal, hogy kapcsolatokat építenek közöttük és a helyi szervezetek, intézmények, vállalkozások vezetői között, akiket szintén meghívtak a rendezvényre. A meghívó ugyanakkor a középiskolásoknak is szólt, akik a pályaválasztás kapcsán szerezhettek hasznos információkat. Dániel Botond szerint a diákkonferenciának olyan hozadéka is megmutatkozott, amire korábban nem is gondoltak: az előző évben előadó fiatalok közül többen részt vettek az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián, mások pedig sikeresen jutottak be ösztöndíjprogramokba.

Bővebben: Konferencia diákelőadásokkal

Diákkonferencia kutatási eredményekkel, pályaválasztási tanácsokkal

Szakmai bizottságok előtt ismertették kutatásaikat a gyergyószéki egyetemisták. Elismerésből és javaslatból nem volt hiány, ugyanakkor sikerült felkelteni középiskolások érdeklődését is egy-egy pálya iránt. A 3. Gyergyói Diákkonferenciát a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szervezésében tartották szombaton a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánián.

Bővebben: Diákkonferencia kutatási eredményekkel, pályaválasztási tanácsokkal

Gyergyói Diákkonferenciát tartanak

A harmadik Gyergyói Diákkonferenciát szervezi a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont partnerségben a Gyergyói Szemle Egyesülettel. Az esemény helyszíne a Szent István plébánia nagyterme, időpontja szeptember 23., 10–18 óra.

Bővebben: Gyergyói Diákkonferenciát tartanak

III. Gyergyói Diákkonferencia

Szeptember 23-án tartják a III. Gyergyói Diákkonferenciát Gyergyószentmiklóson a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szervezésében. Helyszín a Szent István Római Katolikus Plébánia.

A konferenciának két fő célja van: a különböző szakokon tanuló egyetemi hallgatók jobban megismerjék egymást, szakmai érdeklődésüket, eddigi szakmai munkájukat, illetve, hogy segítsék a gyergyói egyetemisták és frissen végzettek egyetem utáni elhelyezkedését, azáltal, hogy kapcsolatokat építenek közöttük és a helyi szervezetek, intézmények, vállalkozások vezetői között. A konferenciára meghívták a szervezetek vezetőit, így ők megismerhetik a diákok szakmai érdeklődését, felkészültségét, és a diákok is megismerkedhetnek a helyi szervezetek vezetőivel.

Bővebben: III. Gyergyói Diákkonferencia

Mások álmai is a falat díszítik

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont SocioStartUp programjának keretében folytatódik a Fessünk álmokat nevezetű négy évet felölelő megmozdulás. Ennek keretében idén nyáron tíz középiskolás fiatal örökítette meg álmát a sikátor falán.

Aki augusztus óta járt a sikátor környékén láthatta, hogy a meglévő tíz méternyi falfestés kiegészült, újabb körülbelül tíz méteren festették meg álmaikat a fiatalok a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont és Fodor Rita programfelelős szervezésében. Augusztusban 10 gyergyószentmiklósi és a környező településekről érkező 9-12.-es tanuló vett részt a programon. Ennek leglátványosabb része a Szent Miklós római katolikus templom szomszédságában lévő sikátor falának színesítése volt. A gyerekek álmaikat vitték fel a fehér felültre.

Bővebben: Mások álmai is a falat díszítik

Újabb festéssel bővült a sikátor

Amint arról korábban már beszámoltunk, folytatta idén a Fessünk álmokat elnevezésű projektjét a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont, amelynek célja emberközelibbé tenni a gyergyószentmiklósi sikátort. Az idei programon tíz középiskolás vett részt, akik munkájuk gyümölcsét, a sikátor falán látható újabb festést szombaton mutatták be. Az erőforrásközpont programfelelőse, Fodor Rita elmondta: ügyes, motivált csapattal dolgozott, akik a mély, önfeltárást igénylő csoportmunkára is nyitottak voltak. A festés fő motívumaként a Földet láthatjuk, amelyen megjelölték Gyergyószentmiklóst, a bolygó felé pedig fénycsóvákat húzó meteorokon érkeznak a programon részt vevő fiatalok álmai.

Bővebben: Újabb festéssel bővült a sikátor

Alkotás az álmok útján - Élesben a sikátor-projekt

Műhelymunkáival elkezdődött hétfőn a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont Fessünk álmokat elnevezésű projektje, amelynek egyik fő célja, hogy falfestéssel barátságosabbá tegyék a gyergyószentmiklósi sikátort. A részt vevő fiatalok a műhelyfoglalkozásokat követően a fal festéséhez is hozzálátnak.

Bővebben: Alkotás az álmok útján - Élesben a sikátor-projekt

Amit az iskolában nem tanítanak

Sok haszna van a tudásszerzésnek, a projektmenedzselés megtanulásának, de ennél is többet érnek azok a barátságok, amelyek a magyarországi és székelyföldi tinédzserek között köttettek – vallják a Kárpát-medencei Magyar Örmény Ifjúsági Vezetőképző tábor összegzéseként a résztvevők.

Augusztus 9-én kezdődött, 14-én ért véget az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége, a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület és az Örmény Katolikus Plébánia által szervezett, immár hagyományos vezetőképző tábor. A házigazdák mellett ifjak érkeztek Maroshévízről és Csíkszeredából, illetve Budapest XV. kerületéből.

Bővebben: Amit az iskolában nem tanítanak

További álmokat festenek a sikátorban

Folytatják a Gyergyószentmiklós sikátorában elkezdett falfestést - tájékoztatott a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont programfelelőse, Fodor Rita. A szervezet tavaly augusztusban Fessünk álmokat néven indította el a kezdeményezést, amelynek célja, hogy barátságosabbá, emberközelibbé tegye a város egyébként igencsak elhagyatott részét. Fodor Rita rámutatot: teljes folyamatot foglal magába a projekt, mondván, ha minden a tervek szerint alakul, időrendi sorrendben generációk festik a falra álmaikat.

Bővebben: További álmokat festenek a sikátorban

Örmény tervek a fejlődésért

A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület idén három program megszervezését tűzte ki célul, amelyek az ifjúság fejlődését, Gyergyószentmiklós és Hargita megye fejlesztését, valamint a megye nemzetközi kapcsolatainak építését teszik lehetővé.

Bővebben: Örmény tervek a fejlődésért

Várják a jelentkezőket

Ösztöndíjas nyári szakmai gyakorlati programot hirdet a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont. A lehetőség gyergyószéki egyetemi hallgatóknak szól, függetlenül attól, hogy melyik városban tanulnak.

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont az előző évben már sikeres gyakornoki programot szervezett, és idén ismét meghirdették azt. Elsősorban marketing, kommunikáció-közkapcsolatok és újságírás szakos hallgatókat várnak.

Bővebben: Várják a jelentkezőket

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top