fejlecproba6Fessünk álmokat!

„Valósítsd meg az álmaid” üzenettel készült el Gyergyószentmiklós első gyerekek által festett falrésze. A falat az Ora International Segélyszervezet Családi típusú gyermekotthonának 10 lelkes lakója festette. A gyerekek két napig tervezték a falra kerülő motívumokat, üzenetet. Megbeszélték, lerajzolták álmaikat, jövőbeli terveiket.

 fessunk almokat festes

A falon található alakoknak megvan a saját üzenetük, történetük. A tetovált karú férfit Robi tervezte, felnőttként szeretne tetoválásokat csináltatni és csinálni. A férfi mellett lévő nőt, Enikő álmodta meg, manikűrösként szeretne dolgozni szalonban. A szabadtéri kosárpálya Csongi álmát idézi, kosarazni szeretne. A városból kifele tartó lány Bea, akinek vágya az utazás és testvére meglátogatása, aki Kovászna megyében lakik, ezért a lánynak át kell mennie a nagy arra vezető székely kapu alatt. A fal közepén lévő motoros lány Mária. A tábortűz mellett ülő fiatalok Edit megálmodott igaz barátai, a tőlük nem messze ülő család pedig Reni álma, aki egy kiránduló vidám családot szeretne. Az égen lévő vonalrendszert Timi zenéhez való közelségét fejezi ki, aki sosem szeretne erről az álmáról lemondani. A játszó gyerekek Bözsi álmát jelenítik meg, aki tanítónő szeretne lenni. A fal szélén kosárral üldögélő gazdasszonyt Kata álmodta meg, tanyán, állatok közelében szeretne élni és zöldségtermesztéssel foglalkozni.

A falfestés nem a cél sokkal inkább az eszköz volt ahhoz, hogy a gyerekek közösségét összekovácsolja. Egy közösen álmodó kis közösség alakult ki hét végére, akik tele vannak lelkesedéssel, újabb tervekkel és ötletekkel, amiket szívesen felfestenének a város bármely részére.

fessunk almokat csapat

Számomra nagyszerű volt a hét, örülök és hálás vagyok a kis csapatért és a megosztott álmokért és a fal fogadtatásáért. Remélem lesz még lehetőségünk hasonlókat alkotni.

Köszönjük a közreműködést Király Réka pszichológusnak, Lovász Árpádnak a Grafit Stúdiótól, és Dániel Botodnak a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont igazgatójának. Köszönjük a videókat Páll Olivérnek és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy engedélyt adtak a fal kifestésére.

A projekt a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont SocioStartUp programja keretében valósult meg, melynek támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

Fodor Rita szociális munkás, programvezető

Sajtóvisszhang

  • Álmokat, vágyakat festettek a sikátor falára (székelyhon.ro - 2016. augusztus 25.) (Can not load file! LiveConnectClient::query HTTP/2 stream 0 was not closed cleanly: CANCEL (err 8). Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.)
  • Álmokat festenek (hargitanepe.eu - 2016. augusztus 26.) (Can not load file! LiveConnectClient::query HTTP/2 stream 0 was not closed cleanly: CANCEL (err 8). Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.)
  • Színes már a sikátor fala (gyindex.ro) (Can not load file! LiveConnectClient::query HTTP/2 stream 0 was not closed cleanly: CANCEL (err 8). Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.)

Letölthető katalógusok

SocioStartUp katalogus 2017

SocioStartUp katalogus 2016

A SocioStartUp program támogatói:

communitas vizszintes

Een Helpende Hand Alapítvány

Jan Post Egyesület

 

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu