fejlecproba6A falfestés módszerének bemutatása, alkalmazása és egy további projektet megalapozó háttérkutatás Gyergyószentmiklóson

Publikáció típusa: ETDK dolgozat

Szerző: Fodor Rita

A közösségek régebb többnyire önszerveződőek voltak, felismerték saját elakadásaikat, és közösen igyekeztek tenni azért, hogy az egyensúly visszaállhasson. Ma már egyre gyakoribb a közösségekben olyan szakemberek jelenléte, akik azért dolgoznak, hogy a közösség igényeit, javaslatait összegyűjtsék. Ez segít az erőforrások feltérképezésében, valamint a megoldási lehetőségek mérlegelésében is. A különféle közösségi akciók, megmozdulások is részben ezt a célt szolgálják.

A falfestés közösségépítő módszerként számos, a közösséget érintő probléma, téma feldolgozásában, megértésében segít. A módszer maga a 20. század sajátja, térségünkben azonban teljesen frissnek mondható. Sajátos módszertana, eszközei és látványos végeredménye által nyújt közösségi élményt a résztvevők számára.

Dolgozatomban az említett módszer alappillérein, kialakulásának történetén, sajátosságain túl az eddig Erdélyben megvalósult projektekre is kitérek. Egy kutatást is bemutatok, mely a Gyergyószentmiklóson, 2017 nyarára tervezett projektet megalapozó háttérkutatásként szolgál.

Kulcsszavak:

Megjelenés éve: 2017

Megjelenés helye: ETDK dolgozat, XX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia, Kolozsvár, Szociális munka szekció - 1. díj

Dolgozat bemutatásának ideje: 2017. május 18-21.

Letöltés: Can not load file! LiveConnectClient::query HTTP/2 stream 0 was not closed cleanly: CANCEL (err 8). Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu