fejlecproba6Időgazdálkodás műhely az MCC középiskolás programjában

Mire elég 24 óra? címmel tartottunk időgazdálkodás műhelyt középiskolásoknak a Mathias Corvinus Collegium Erdélyi Középiskolás Programjának keretében. A szeptemberi KP-Szombatot Székelyudvarhelyen szervezték, délelőtt biztonságpolitikai témában hallgathattak előadást a középiskolások, délután pedig párhuzamosan két műhely zajlott, egy pénzügyi és egy időgazdálkodásról szóló. Utóbbit dr. Dániel Botond, szociológus, az Erőforrásközpont vezetője tartotta, elsősorban saját időgazdálkodással kapcsolatos tapasztalatait megosztva.

A szombati képzési napokon a délelőtti interaktív előadások során aktualitásokról, a világban történő dolgokról beszélgetnek, a délutáni műhelyek célja a készségfejlesztés, a csapatban való munka megtanulása. Ennek megfelelően az időgazdálkodás műhely során elsősorban gyakorlati ötletekről, technikákról, módszerekről beszélgettünk de az idővel való gazdálkodás néhány alapelvét is bemutattuk a hallgatóságnak.

A foglalkozás három részből állt. Az első tömbben leginkább a célok kitűzéséről és prioritások meghatározásáról beszélgettünk (Mennyi feladat fér el az életünkben? Miért vállaljuk túl magunkat? Hogyan döntsük el, hogy melyek az igazán fontos munkák, feladatok, amiket érdemes elvállalni?), a második tömbben az időbeosztás módszereivel, technikáival foglalkoztunk (az alvás fontossága, a nap megtervezése, rangsorolás, időrablók, a munka közbeni fókusz), végül pedig a pihenés és kikapcsolódás fontosságát hangsúlyoztuk ki.

Fényképek:

Can not load images! LiveConnectClient::query Error code 401 received requesting data: { "error": { "code": "request_token_invalid", "message": "The access token isn't valid." } }.. Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu