fejlecproba6A negatív testképhez kapcsolódó problémák prevenciója

A negatív testkép megjelenése napjainkban egyre korábbi életkorokban figyelhető meg, és sok tényező játszik közre kialakulásában. Számos probléma is kapcsolódik hozzá, a testkép- és evészavarokon át a hangulati élet zavaráig vagy önértékelési problémákig.

A beavatkozási program épp ezeket a negatív testképhez kapcsolható problémákat kívánta megelőzni. A program a nemzetközi prevenciós programok tematikájából merít, figyelembe véve a negatív testkép kialakulásában szerepet játszó rizikófaktorokat.

A prevenciós programban 12 ötödik osztályos diák vett részt a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolából. A találkozások 2016 februárjától április végéig zajlottak, heti egy alkalommal, nagyjából másfél órán keresztül. A foglalkozások során fontos szerepet kapott a médiatudatosság kialakítása, a testképpel kapcsolatos gondolatok kicserélése, ezáltal az önelfogadás elősegítése, pozitív stresszkezelési módok tanítása, asszertív készségek kialakítása, az önértékelés növelése, illetve egymás elfogadásának elősegítése.

magikuskor

forrás: Stallard, P. (2002). Think Good-Feel Good – A Cognitive Behaviour Therapy Workbook for Children and Young People. John Wiley & Sons, USA

 

A műhely a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont SocioStartUp programja keretében valósult meg, melynek támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

Letölthető katalógusok

SocioStartUp katalogus 2017

SocioStartUp katalogus 2016

A SocioStartUp program támogatói:

communitas vizszintes

Een Helpende Hand Alapítvány

Jan Post Egyesület

 

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu