Ösztöndíjasaink

Bakos Anikó
Bakos Anikóökológus

Tudománynépszerűsítő foglalkozásokat szeretnék gyergyói fiataloknak tartani, ahol megismerhetik az otthoni flórát, faunát. Rengeteg csoda vesz körül és erre a tudásra szüksége van minden gyergyói fiatalnak.

Bővebben... (hamarosan)

Györfi Albert
Györfi Albertgitáros
I was born on 18th June 1997. I started playing the guitar at the age of 13, and I discovered fingerstyle music one year later. I’m a self-taught musician, as well as I am a self-taught audio/video editor. I learned most of the things I know from the internet, Youtube, friends and through hundreds of hours of trials and failures.

Bővebben... (hamarosan)

Ferencz Levente
Ferencz Leventegitáros
Célom, hogy minél jobban tudjak fejlődni a gitározásban és ez által nagyobb szintet elérni a zene világában. Az elnyert pénzügyi támogatást hangszervásárlásra fordítanám, ugyanis szükségem lenne egy újabb technológiával kifejlesztett elektroakusztikus gitárra.

Bővebben... (hamarosan)

György Emese
György Emeseteatrológus
Nem csak egyszerűen közel áll hozzám, hanem meghatároz szinte minden művészeti tevékenység, legelsősorban természetesen a zene, az irodalom és a színház.

Bővebben... (hamarosan)

Kolumbán Rita
Kolumbán Ritamentálhigiénés szakember
Kolumbán Rita vagyok, végzettségemet tekintve mentálhigiénés szakember és hitoktató, PhD hallgató a BBTE-n. Jelenleg a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnál dolgozom. Szívemhez közeli minden olyan tevékenység mely közösséget, mozgat, épít és motivál. A "Fessünk Álmokat program" a szivem egyik csücske, amelynek célja, hogy egyéni és közösségi álmokat jelenítsen meg nagy kültéri falakon. Célom, hogy a festés által több személy közelebb kerüljön önmagához és másokhoz. Az Élmény Alap segítségével kommunikációs és önismereti térninget tartottunk kilencedik osztályos diákoknak, ahol a falfestésben is alkalmazott eszközöket használtuk és megvizsgáltuk, hogy szimbólumaink, megnyilvánulásaink mit mesélnek rólunk. Az ehhez szükséges eszköztár bővítését támogatta az Élmény Alap.

Bővebben... (hamarosan)

Péter Gellért
Péter Gellértdobos
A Gólyabál himnusz felvétele után kezdtem azt érezni, hogy szívesen csinálnám komolyabban a produceri munkákat. Igaz, hogy ezek előtt is foglalkoztam a zenekarom saját dalainak demózásával, de sohasem hittem volna, hogy másnak is fogok dolgozni valaha. Bár igaz, hogy jelenlegi munkáim még kezdetlegesek, és érződik bennük a tapasztalat hiánya, de úgy gondolom, hogy a kellő felszereléssel már fejleszteni tudnám a képességeimet ebben a szakterületben.

Bővebben... (hamarosan)

Ifjúsági kezdeményezések

Jótékonysági Rafters-koncert
Jótékonysági Rafters-koncertRaftersrafterstage22@gmail.com
Helló! Hogy kik is vagyunk mi? A felmerülő kérdésre a válasz: kalandvágyó fiatalok, barátok, akik szeretnek együtt zenélni. A négy fal közé zárt tombolás öröméből úgy döntöttünk, hogy szeretnénk nektek is adni. Így hát vízre tettük „tutajunkat". Együtt evezünk, sodródunk az árral. Óvatosan kerüljük az örvényt, de hogy közben vadvízi evezés lesz, vagy csak csendben haladunk a víz tükrén, mi sem tudhatjuk pontosan, de pont ez az utazásunk lényege. Egyelőre nincs szándékunkban kikötni, ez a fontos. Tartsatok velünk!

Bővebben... (hamarosan)

A Szent Jobb kalandjai Gyergyószentmiklóson
A Szent Jobb kalandjai GyergyószentmiklósonJókedvű Keresztény Ifjak
A csapatunk neve JKI, ami jókedvű keresztény ifjakat jelent. Ebben a J, Jókedvű azt mutatja, hogy nagyon sokat nevetünk, mosolygunk, viccelődünk, bohóckodunk együtt. Az is megesik, hogy valaki rosszkedvűen, szomorúan érkezik, de az alkalom végén jókedvűen, felszabadultan, távozik. K, mint keresztény: olyan emberek vagyunk, akik a hétköznapi életben is igyekszünk Krisztust követve élni cselekedeteit szem előtt tartva, hozzá hűen viselkedni. Ebben erősít ez a közösség, így tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül a nagyvilágban. Az ifi segít kitartani ezen az úton, ami nem mindig könnyű és egyszerű! És persze az I, mint ifjak. Fiatalok vagyunk, fiatalosan működünk, gondolkodunk, s fiatalokat igyekszünk megszólítani. Olyan témákat tárgyalunk, amelyek őket érdekli, mégis közel van a hithez és Jézushoz. Ifjú, kereső lelkülettel élünk e világban.

Bővebben... (hamarosan)

Ificast
Ificast
Egy mobil hangstúdiót szeretnénk létrehozni, aminek a fő célja az informatív anyagok készítése az ifjúgág részére. Ezeket az anyagokat egyetemistákkal és különböző ágazatokban dolgozó szakemberekkel készítenénk annak érdekében, hogy a végzős diákok könnyebben tudják szűkíteni a kört illetve nekik megfelelő szakot választani.

Bővebben... (hamarosan)

A Teddy Queen zenekar első nagylemeze
A Teddy Queen zenekar első nagylemezeTeddy Queen
A csapat jelenlegi projektje az első nagylemez, amelynek kiadását 2018 végére tervezik. Célunk, hogy ezekkel a dalokkal igényes, minőségi zenét szolgáltassunk számukra, amely vigaszt nyújthat úgy a szomorú pillanatokban, mint ahogyan színesebbé teheti a mindennapjaikat.

Bővebben... (hamarosan)

Ifjúsági nap a Szent István plébánián
Ifjúsági nap a Szent István plébániánSzent István Zenecsoport
A kezdeményezésünk olyan gyergyószentmiklósi fiataloknak szól, akik szeretnének egy elfogadó, jókedvű közösséghez tartozni, ahol meghallgatják őket és akár kibontakoztathatják zenei tehetségüket is. Továbbá a közösségi tevékenység mellett új barátokra vágynak, meg szeretnék élni a valahová tartozás érzését és hitben is meg akarnak erősödni. Olyan fiatalok megszólítása a cél, akik nem találják a helyüket, magányosnak érzik magukat vagy csupán szeretnének egy közösség tagjai lenni, ahol kiteljesedhetnek.

Bővebben... (hamarosan)