Lelkinap csapatépítéssel

Lelkinap csapatépítéssel

Szeretet. Barátság. Csapatmunka. Kacagás. Tanulás. Isten. Talán ezek a szavak tudják lényegretörően összefoglalni a szombati napunkat.

Az Élmény Alap támogatásával egy olyan lelki napon vehettünk részt, amely nem csak tanított, feltöltött, hanem egymáshoz és a Jóistenhez is közelebb vitt mindannyiunkat. Mindenekelőtt, Bereczki Zsolt, a lelki nap vezetője arra fektette a hangsúlyt, hogy előbb önmagunkkal legyünk rendben. Azaz előbb gondolkodjunk el azon ami jelen pillanatban leköt minket, a problémáinkon, azok megoldásain, beszéljük ki magunkból. Aztán következett a szakamaibb képzés, olyanokról esett szó, mint a zenélés célja, egy próba helyes felépítése, a csapaton belüli szerepek leosztása. Ezt követően csapatjátékokra került sor, amelyek kifejezetten a közösségünk összeforrását, csiszolódását célozták meg, hiszen vagy behunyt szemmel vagy némán, szavak nélkül kellett „egy nyelvet beszélnünk”, azaz feladatokat megoldanunk, közös nevezőre jutnunk. A program záróakordjaként, négy órától csatlakozhatott a város többi fiatalja is, felekezettől- és plébániától függetlenül egy nyílt zenepróbára, illetve szentmisére.

Azt hiszem, a lelki nap elérte a célját, bár nem lettünk profibb zenészek vagy jobb keresztények egy nap alatt, de sokat tanultunk, elkezdhetünk azon az úton járni, mely által azokká válhatunk. Ugyanakkor megtapasztaltuk azt, hogy milyen jó is, mikor az ember tartozik valahova!

Kántor Boglárka
Szent István plébánia zenecsoportja