Lelki napot tartottak fiataloknak

Mint ismert, egy gyergyószentmiklósi vállalkozó kezdeményezésére és több magánszemély hozzájárulásának köszönhetően jött létre Gyergyószentmiklóson az Élmény Alap, vagyis egy közösségi pénzalap, amelyet pályázatok útján lehetett elnyerni.

Elsősorban ifjúsági programokat, törekvéseket támogattak ebből a keretből. Egy ilyen volt a Szent István plébániához tartozó ifjúsági csoportok kezdeményezése.

Kántor Boglárka (szervező): Hála a Jóistennek a fejlődő ifjúsági közösség a plébánián egy kicsit lendületre kapott, ugyanis egy lelkinapot tartottunk az itteni fiataloknak csapatépítéssel egybekötve. Nemrég beindult a plébánián két ifjúsági csoport is, akik biztosítják a fiataloknak a lelki feltöltődést, illetve vasárnapról vasárnapra ifjúsági szentmiséket is szerveznek a Szent István plébánián.

A Szent István Zenecsoport és a Jókedvű Keresztény Ifjak csoportja délelőtt játékos beszélgetős programon vettek részt egy marosvásárhelyi csoportvezető irányításával. Délután a 16 fős létszám a Gyergyói-medence ifjúsági csoportjainak tagjaival bővült ki.

A két gyergyói ifjúsági csoport egy már jól összeforrott közösség, de továbbra is nyitott bárki számára 14 évestől 35 évesig mindenkinek helye van a csoportban. A tagok hetente 2-3 alkalommal találkoznak és többnyire lelki programokat szerveznek.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Élmény Alapra 15 és 25 év közötti fiatalok pályázhattak ifjúsági kezdeményezés támogatására vagy ösztöndíjakra. A megpályázható keretösszeg 17.000 lej volt, ebből 10.500 ifjúsági kezdeményezésekre, 6500 lej pedig ösztöndíjakra szánnak. Minden egyes, a gyergyószentmiklósi közösség építését célzó kiváló ötletet, ifjúsági kezdeményezést 1500 lejjel tudnak támogatni, az ösztöndíjak értéke pedig 500 lej lesz.