Közzétették az Élmény Alap első kiírásának támogatottjait

Közzétették az Élmény Alap első kiírásának támogatottjait

Az Élmény Alap első pályázati kiírására összesen tizenkét pályamunka érkezett két pályázati kategóriában, egyenlő arányban. A kuratórium négy ifjúsági kezdeményezést és hat ösztöndíjpályázatot talált az Élmény Alap céljaival összhangban lévőnek.

b rafters12 or

A Rafters együttes barátjuk gyógyulásáért is zenélt. Átadták a jótékonysági koncerten begyűlt pénzösszeget

„A beérkezett pályázatok két-három fő téma köré csoportosulnak: ösztöndíj-támogatást elsősorban szakmai továbbképzésre, illetve zenei tehetségük fejlesztésére kértek, a kezdeményezések egy része szintén zenei jellegű, ezen kívül az Ifitéka önkéntesei nyújtottak be két pályázatot, illetve két kisközösség jelentkezett ötlettel” – ismertette Dániel Botond.

A pályázatokról egy öttagú kuratórium döntött, négy ifjúsági kezdeményezést illetve hat ösztöndíjpályázatot talált az Élmény Alap céljaival összhangban lévőnek és megfelelően kidolgozottnak.

Két kezdeményezést, jelenlegi formájukban, elutasított és visszaküldött a kezdeményezőknek átdolgozásra. Ugyanakkor a kezdeményezések nagyobb része esetében is különböző kisebb-nagyobb módosításokat javasolt, ezeket még pontosítják a szerződéskötések előtt. A következő napokban a pályázók részletes kiértékelést is kapnak a pályázatokról.

Támogatottak

Az Élmény Alap célja a gyergyói fiatalok támogatása abban, hogy aktív élményekben részesüljenek a természetben és emberi közösségekben. Fejlődjön kezdeményező készségük, közösségi gondolkodásuk, megtapasztalják a tanulás és tehetségük kibontakoztatásának örömét – hangsúlyozta Dániel Botond.

Az Élmény Alapból egyenként ezerötszáz lejjel támogatják a Rafters jótékonysági koncertjét és a Teddy Queen zenekar első lemezének elkészítését, az Ifitéka önkénteseit, továbbá ezer lejjel a Szent István Plébánia zenecsoportját. Az elbírálás alapján egyenként ötszáz lejes ösztöndíjat kap Bakos Anikó, Ferencz Levente, Fodor Rita, Györfi Albert, György Emese és Péter Gellért.

A támogatás összértéke 8500 lej, az eredeti keretből megmaradt ugyanekkora összeg rendeltetéséről a kuratórium a későbbiekben dönt. A támogatott kezdeményezéseket a közeljövőben részletesen is bemutatják az Élmény Alap honlapján.

Baricz-Tamás Imola - 2018. június 7.
székelyhon.ro