Céljaink

 

Céljaink

Az Élmény Alap célja a gyergyói fiatalok támogatása abban, hogy aktív élményekben részesüljenek a természetben és emberi közösségekben. Fejlődjön kezdeményező készségük, közösségi gondolkodásuk, megtapasztalják a tanulás- és tehetségük kibontakoztatásának örömét. Ennek érdekében támogatjuk a fiatalok kezdeményezéseinek megvalósulását, szervezünk és támogatunk oktatási, személyiség- és közösségfejlesztő programokat, illetve alkalmi ösztöndíj-támogatást biztosítunk tehetséges fiataloknak.

Célkitűzések:

  1. Bátorítjuk, hogy élménydúsabbá váljon a gyergyószentmiklósi fiatalok élete.
  2. Tehetséges gyergyói fiatalok segítése, hogy tehetségüket kibontakoztassák, fejlesszék. A tehetséges gyergyói fiatalok közösségének létrehozása, erősítése.
  3. A hagyományos oktatást kiegészítő alternatív oktatási programok megvalósítása annak érdekében, hogy újraélesszük a fiatalokban a tanulás iránti vágyat, megtapasztalhassák a tanulás örömét, a természet és közösség felfedezésének örömét, tudatosan forduljanak a tapasztalatszerzés felé.
  4. Erősítjük a fiatalok kezdeményező- és szövetkezési készségeit.
  5. Ezek mellé kiépítünk egy olyan támogató rendszert, amely segíteni tudja a helyi ifjúsági kezdeményezések indulását és megerősödését.
  6. Gyergyót, a gyergyói fiatalokat minél több székelyföldi, erdélyi hálózatba, működő programba bekapcsoljuk, csökkentve ezáltal az elszigeteltség, elmaradottság érzését a térségben.