fejlecproba6



Iskolai motiváció és családi háttér összefüggéseinek vizsgálata két gyergyószentmiklósi középiskolában, 9-11. osztályos diákok körében

 

Publikáció típusa: ETDK dolgozat

Szerző: Fodor Rita

Számos kutatás, felmérés foglalkozik azzal, hogy az iskolai motivációt milyen tényezők befolyásolják és ezen belül a család szerepével az iskolai siker elérésében. Jelen kutatásban azzal a kérdéssel foglalkozunk, hogy középiskolások körében melyek azok a családi tényezők amelyek befolyásolják a tanulási motivációt. A kutatás során két gyergyószentmiklósi középiskola 9-11. osztályos tanulói körében végzünk felmérést, ami mintegy 120 tanulót jelent. Hipotézisünk az, hogy az iskolai motivációt nagymértékben befolyásolják a család társadalmi-gazdasági jellemzői, pl. a család szerkezete, a szülők iskolai végzettsége, iskolához való hozzáállása, valamint a családi légkör sajátosságai. Eredményeink támpontot adnak ahhoz, hogy hogyan segíthessük a szülőket abban, hogy hozzájáruljanak a gyermekeik iskolai motivációjának növekedéséhez.

Kulcsszavak: iskolai motiváció, Gyergyószentmiklós, demográfiai jellemzők, érzelmi jellemzők.

Megjelenés éve: 2016

Megjelenés helye: ETDK dolgozat, XIX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia, Kolozsvár, Szociális Munka Szekció - 1. díj

Dolgozat bemutatásának ideje: 2016. május 19-22.

Letöltés: Can not load file! LiveConnectClient::query Recv failure: Connection reset by peer. Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu