fejlecproba6Színes Világ

A program a „Gondviselés Háza” öregotthon, a „Dósa Dániel” Általános Iskola és a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont közreműködésével jött létre, 2016 április 19-22 között, az iskola másként hét idején, Búzásbesenyőben. A projekt keretén belül a falfestést, mint közösség építő módszert alkalmaztuk, mely során a fent említett öregotthon udvarán lévő falakat festettük ki. A programban aktívan részt vettek az iskola gyerekei, az otthon dolgozói és elmondhatjuk, hogy az egész búzásbesenyői közösség. Elsődleges célunk a falak szebbé tételén túl az volt, hogy a közösség, a gyerekek együtt dolgozva megtapasztalhassák a közös munka és az alkotás örömét.

szinesvilag

Élmény volt együtt lenni és festeni. Megtapasztaltuk, hogy közösen nagyobb dolgokat valósíthatunk meg, szebbé tehetjük környezetünket. A közös munka, a festés és a végeredmény - a fal- összeköt bennünket, mindannyian benne vagyunk egy fában, felhőben, egy kis házban.

Fodor Rita


Néhány vélemény a résztvevőktől:

[quote width="auto" align="left|right|none" border="COLOR" color="COLOR" title="Német Bernadett"]„nagyon jól, mondhatni feltöltődve éreztem magam mikor tudtam, hogy egy olyan falra festünk, amin mások csodálkozhatnak és mutathatják a rokonaiknak, unokáknak, gyerekeknek :) .. remélem meg lesz ilyen közös festésünk és nem csak festésünk, hanem meg közös pillanataink is”[/quote]

[quote width="auto" align="left|right|none" border="COLOR" color="COLOR" title="Német Lajos"]„nagyon élveztem, mert ez egy igazán jó kikapcsolódós program volt”[/quote]

 

Fényképek:

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top