fejlecproba6Vállalkozásfejlesztési pályázati projekt indul

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, partnerségben a csíkszeredai Hargita Megyei Innovációs és Inkubációs Szövetséggel elindította a „SPEED-Egy hatékony és fejlett gazdaságért (SPEED-Spre o Economie Eficientă și Dezvoltată)” elnevezésű projektjét. A projekt futamideje 36 hónap, összértéke 10.683.494,44 lej.

A projekt fő célja a Közép-romániai fejlesztési régióban élő lakosság életszínvonalának növelése, vállalkozói képességeinek fejlesztése, nem mezőgazdasági városi vállalkozások kialakítása, valamint tartós és minőségi munkahelyek megteremtése által.

A projekt keretében 360 személy vehet részt egy 40 órás elméleti és gyakorlati képzésben, és 36 üzleti terv részesülhet legtöbb 177.740 lej támogatásban a megvalósításhoz.

A gyergyószentmiklósi tájékoztató helyszíne és időpontja: Salamon Ernő Gimnázium Díszterme, 2017. február 27., 17 óra.

47 views
Bővebben: Vállalkozásfejlesztési pályázati projekt indul

Újra lehet jelentkezni az MCC középiskolás programjába

Érdekelnek a gazdasági élet és a politika eseményei?
Még nem tudod, a középiskola után hogyan tovább?
Szeretnél egy nyitott, a világ történései iránt érdeklődő közösség tagja lenni?
Szívesen megtanulnál sikeresen érvelni, vitatkozni, esszét írni, prezentálni?

Ha az átlagnál olvasottabb, tájékozottabb szeretnél lenni társadalomtudományok területén, közel áll hozzád a 20-21. századi történelem, vagy épp a közgazdaságtan érdekel, köztünk van a helyed! Könnyen tanulsz idegen nyelveket, tervezed, hogy nemzetközi kapcsolatok szakon tanulnál tovább? Itt a lehetőség a felkészülésre! Jog, esetleg pszichológia szakon szeretnél továbbtanulni? Vagy csak íráskészségedet szeretnéd fejleszteni? Akkor ez a Program Neked való! Vigyázat, nem csak önálló tanulás, rengeteg közösségi program is vár!

83 views
Bővebben: Újra lehet jelentkezni az MCC középiskolás programjába

Meghirdették a Márton Áron Tehetséggondozó és Kutatói Programokat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén is meghirdeti a Márton Áron Tehetséggondozó és Márton Áron Kutatói Programot. Mindkét pályázati programba határon túli egyetemi hallgatók, mesterisek, doktoranduszok egyaránt pályázhatnak vezetőtanáraikkal együtt, bármilyen tudományterületről.

242 views
Bővebben: Meghirdették a Márton Áron Tehetséggondozó és Kutatói Programokat

Lehet pályázni a Márton Áron Szakkollégiumi ösztöndíjprogram idei kiírására

A Márton Áron Szakkollégium célja a határon túli tehetséges magyar fiatalok támogatása, magas színvonalú szakmai képzése, szakkollégiumi keretek között. A program idején a szakkollégiumba felvételt nyert egyetemi hallgatók egy saját szakmai programot/kutatást valósítanak meg, amelyhez szakmai támogatást kapnak egy műhelyvezetőtől, egy-két képzésen vesznek részt Budapesten, és tíz hónapra ösztöndíjat kapnak.

Az idei tanévben körülbelül 100 diáknak biztosítanak ösztöndíjat, 9 általános tudományterületen lehet pályázni: bölcsészettudomány, természettudomány, informatika, jog és társadalomtudomány, gazdaságtudomány, pedagógusképzés, műszaki tudományok, orvos- és egészségtudomány, sporttudomány, művészet.

Az ösztöndíj értéke a felvételt nyert hallgatók létszámától függően 350.000 - 500.000 forint között lesz személyenként, egy tanévre.

312 views
Bővebben: Lehet pályázni a Márton Áron Szakkollégiumi ösztöndíjprogram idei kiírására

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top