fejlecproba5Szakmai nap az Egri Roma Szakkollégium Nyári Táborában

Székelyföldön szervezte 2017-es nyári szakmai táborát az Egri Roma Szakkollégium. A tábor célja a székelyföldi roma integrációs programok megismerése, a tapasztalatszerzés és a tapasztalatcsere voltak. Az eseményre augusztus 28-30 között került sor Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. A gyergyószentmiklósi szakmai nap házigazdája, társszervezője a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont volt.

A szakmai nap során a szakkollégium kilenc hallgatóját és tanáraikat, dr. Hadnagy Józsefet és dr. Pacsuta Istvánt láttuk vendégül. A délelőtt során a szakmai beszélgetéseké, a délután pedig a városnézésé, kirándulásé volt a főszerep. A szakmai program az Egri Roma Szakkollégium és a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont bemutatkozásával kezdődött, amelyből megismerhettük az intézmények céljait, legfontosabb programjait. A bemutatókat egy szociális-kerekasztal beszélgetés követett a gyergyószentmiklósi romák gazdasági-szociális helyzetéről. Ebéd után vendégeinkkel meglátogattuk a Tarisznyás Márton Múzeumot, valamint a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz kirándultunk.

 

Fényképek

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top