fejlecproba6Előadás a szervezetek vezetéséről a magyarörmény fiatalok táborában

Kárpát-medencei Magyar Örmény Ifjúsági Vezetőképző Tábort szerveztek Gyergyószentmiklóson, 2016. augusztus 5-10 között.

A szervezők a Kárpát-medence különböző vidékeiről érkező magyarörmény fiatalok számára kívánták átadni a magyarörmény múltjukból kapott értékeket és felkészíteni őket ezek korszerű továbbadására, kiképezve őket arra, hogy ifjúsági közösségeiket szervezzék és vezessék. 

A táborban egy két részes előadást tartottunk a vezetésről. A fiatalok előző napokban már részt vettek egy vezetésről szóló tréningen, ezért az előadások célja az volt, hogy árnyalja a vezetésről kialakult képüket, és segítsen a meglévő tudást, eszközök alkalamzásában. A fő gondolat az volt, hogy a különböző vezetői feladatkörök különböző készségeket és különböző tudást igényelnek.

Egyrészt számba vettük a vezetés feladatait (napi rutinfeladatok, emberekre való odafigyelés, tervezési feladatok), beszéltünk vezetési irányultságokról (eredményorientált vs. emberorientált vezetés), centralizált és kooperatív vezetésről. Másrészt a vezetésről, mint a szervezetek működtetésének egyik fontos területéről beszélgettünk és kevésbé általánosan "a vezetőről". Összehasonlítottuk a centralizáltabb, hierarchikusabb szerkezetű és működésű szervezeteket (mint pl. közintézmények, vállalatok)  és a demokratikus szerkezetű és működésű szervezeteket, amilyenek az ifjúsági- és a diákszervezetek is. Utóbbiakban a vezetés nem feltétlenül egyetlen személy kezében összpontosul, a vezetéssel kapcsolatos feladatok sokkal inkább megoszlanak a szervezet aktív tagjai, vezetői között, ezért kihangsúlyoztuk a feladatmegosztás, együttműködés szerepét is, valamint az emberorientált vezetés fontosságát.

Fényképek

 

Sajtóvisszhang

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top