fejlecproba6Miért van szükség diáktanácsokra? A diáktanács társadalmi szerepe

A BBTE Politikatudományi Intézete által harmadik alkalommal szervezett kolozsvári Vezetőképzésen 19 középiskolás vett részt, 2016 április 22-24 között. A képzés során a nagyrészt diáktanácsokban tevékenykedő fiatalok a trénerek segítségével körüljárták a leadership, a vezetői önismeret, a personal branding különböző aspektusait (előadók: Salat Levente, Fugel Edina, Kádár Magor), valamint a diáktanácsok szerepével, működésével kapcsolatos előadáson (Dániel Botond) és műhelymunkán (Szabó Tamás) is részt vettek.

A diáktanácsokkal kapcsolatos előadás témája a diáktanácsok társadalmi szerepe volt. Az előadás a diáktanácsok céljának és tevékenységeinek meghatározásával indult, majd a három legfontosabb társadalmi funkció bemutatása következett. A diáktanácsok a fiatalok azon önszerveződési formái, amelyek keretében a fiatalok megtanulhatják a demokrácia működését, öntevékeny és autonóm személyekké válhatnak, valamint megtanulnak együttműködni közösségi célokat kitűzni és azokat megvalósítani. Az előadás végén a rosszul működő iskolai demokrácia hátrányait és veszélyei is szóba kerültek, illetve az, hogy mit tehetnek a diáktanácsok azért, hogy a diáktanácsok eredményesebben tudják ellátni érdekképviseleti funkciójukat.

vezetokepzes2016

Sajtóvisszhang

 

 

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top