fejlecproba6Időgazdálkodás műhely a BBTE Mentor Klubban

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett az egyetemisták jövőbeli szakmai sikereinek zálogai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol a fiatalok kiléphetnek a saját tudományterületük kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatnak hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

A programsorozat idén egész tanévben biztosít foglalkozásokat a résztvevők számára. Az októberben indult csapatépítő hétvégét első félévben további öt alkalom egészítette ki, amelyek kéthetente kerültek megszervezésre. Második félévben pedig szintén öt foglalkozásra kerül sor, a programot pedig a májusban megszervezett értékelő hétvége zárja. Az első félév utolsó Mentor Klubos képzésén, 2018. január 10-én, dr. Dániel Botond tartott időgazdálkodás képzést.

mentorklub2017

 

A műhely hasonló volt a szeptemberi és novemberi műhelyekhez, azok szerkezetét követte és azok tapasztalataira épített. Az első részben összegyűjtöttük a résztvevők időgazdálkodással kapcsolatos problémáit, mindenki megvizsgálhatta saját életterületét, heti tevékenységeit, időbeosztását. Szünet után a túlvállalásról és annak leggyakoribb okairól beszélgettünk, a célok és prioritások világos felállításával foglalkoztunk és az életterületek, szerepek, tevékenységek közötti szelekcióval. Végül, a műhely harmadik részében, időbeosztási technikákat ismertettünk különböző témák mentén (alvás, heti és napi tervezés, rangsorolás, időrablók, a munka közbeni figyelem) és a pihenés és kikapcsolódás fontosságát emeltük ki.

Fényképek:

Küldetésünk

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont szakmai erőforrásokat, útmutatást és támogatást biztosít a szociális háló szereplői (nonprofit szervezetek, szolgáltatók, szakemberek, szociális szakon tanuló egyetemisták) számára a térség szociális hálójának fejlesztése, a helyi közösség életképességének növelése érdekében.

Fenntartóink

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpontot
a Műhely Egyesület és az
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért működteti

Támogatóink

  • Bethlen Gábor Alap
  • Communitas Alapítvány
  • Een Helpende Hand Alapítvány
  • Hargita Megye Tanácsa

További támogatók

Kapcsolat

Programfelelős:
dr. Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: danielbotond@muhely.eu

Top